maanantai 16. tammikuuta 2017

Porkkanamuffinit

jatkavat muffinien voittokulkua ja mikä ettei. Nämä ovat taivaallisia!




Olen tehnyt porkkanamuffineista useita eri variaatioita mutta yksi on edelleen ylitse muiden. Nämä muffinit ovat yksinkertaisesti sanottuna meheviä ja suussa sulavan täydellisiä.

Viikonloppu menikin mukavasti leipoessa mm. näitä hyvyyksiä joita pikkuveljeni toivoi synttärilahjaksi (ja riitti näistä muuten naapureillekin makeaa aamukahvin kaveriksi). Halusin muffineihin jotain pientä kivaa makumuodossa ja olin täysin varma että piparkakku sopii porkkanan pariksi loistavasti. Ja sehän sopi. Kannattaa kokeilla. Miettisin sitäkin että piparimuru saattaisi olla oiva lisä esim. porkkanakakkuun... pitänee kokeilla.




Porkkanamuffinit
(n. 30 kpl)
4 kananmunaa
3,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl öljyä
6 dl porkkanaraastetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita, esim. nuolijalla, jauhoseos hyvin munasokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Lusikoi tai pursota taikina muffinivuokiin.
 

Paista 200 asteessa, n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Muffinit ovat kypsiä kun tikkuun ei tartu taikinaa. 

Anna jäähtyä.

Kuorrute
600 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja pursota muffinien päälle. Mikäli haluat korkean ja näyttävän kuorrutuksen niin tuplaa tällöin kuorrutemäärä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti