tiistai 20. joulukuuta 2016

Tiikerikakku Marianne Crush -rouheella

maistuu herkulliselta niinkuin kaikki leivonnaiset joissa on edes ripaus suklaata.




Tätä kahvikakkuklassikkoa tulee leivottua usein mutta nyt halusin kakkuun jotain lisäpotkua.

Lisäpotkuna kahvikakuille tarjotaan usein mausteita, esim. kardemummaa ja kanelia, mutta ne eivät olleet vaihtoehtona sillä en ole suuri mausteiden ystävä. Jotain muuta piti saada tilalle ja kiitos Valion "reseptipankille", -sieltä löytyi loistava vaihtoehto maustecocktail versioille:)




Tiikerikakku
(vuoan tilavuus n. 1.8 l)
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä 
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl Marianne Crush -rouhetta

Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka huolella.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sekä Marianne Crush. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. 

Paista uunissa 175 asteessa, n. 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktail- tai hammastikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Anna jäähtyä hetki. Kumoa kakku. 

Herkuttele!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti