maanantai 29. elokuuta 2016

Mustikkapiirakka

aloitti tämän viikon makeasti.




Mustikkapiirakka on yksi loppukesän must leipomus. Siinä maistuu meidän perheen rakastamat metsämustikat ja alla olevan reseptin mukainen täydellisen pehmeä taikinapohja. Tästä pohjasta on tullut meidän uusi suosikki ja mikä parasta, tämä on todella nopeatempoinen ja helppo tehdä. Tämän helpommaksi leipominen ei yksinkertaisesti voi mennä.

Mustikat voit halutessasi vaihtaa toisiin marjoihin kuten punaherukka, mustaherukka tai vadelma. Miksei myös vaihtoehtoisesti mansikka tai raparperi?




Mustikkapiirakka
(pellillinen)
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa (laktoositon)
2 dl kermaa (laktoositon)
200 g sulatettua voita (laktoositon)
7 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Päälle;
marjoja oman maun mukaan
sokeria

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja sulatettu voi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää kuivat aineet ja nesteet vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle, syvälle uunipellille. Laita päälle valitsemasi marjat. Ripottele päälle sokeria.

Paista 200 asteessa, n. 30 minuuttia.

Anna jäähtyä.





VINKKI!   Mikäli pidät kauramuruseoksesta niin voit tehdä sen piirakan päälle.

Kauramuruseos;
50 g rasvaa (laktoositon)
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljasokeria













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti