sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Unelmatorttu

hävisi nopeaan pakkasesta joten tein toisen version samaisesta tortusta, tällä kertaa gluteenittomana.




Kääretortut ovat hurmaavan makuisia ja pohjan päälle voit levittää omien makumieltymyksien mukaan hilloa, kermavaahtoa, hedelmäpaloja, marjoja, maustettua rahkaa tai kreemiä. Omani täytän pääsääntöisesti alla olevan ohjeen mukaan sillä se maistuu vain niin herkulliselle ja on nimensä mukaisesti makumaailmani sopiva. Unelmatorttu.

Kirjoitan alle kaksi eri kääretorttupohja reseptiä, niistä voit valita omasi.


Unelmatorttu, pohja 1
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl Semperin hienoa jauhoseosta (luont. glut.)
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl  kaakaojauhetta


Unelmatorttu, pohja 2
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla, n. 8 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

täyte;
100 g voita (laktoositon)
3-4 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen

Valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuainen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rulla leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, nosta jääkaappiin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti